بازیابی اطلاعات از دست رفته یا همان Recovery فایل‌ها

Recovery My Files

بسیاری از دوستان در مورد بازیابی اطلاعات از دست رفته یا همان Recovery فایل‌ها در هارد و فلش خود سوالاتی را از من داشتند که لازم دانستم در مورد ریکاوری و بازیابی اطلاعات از دست رفته، نوشته‌ای را برای شما ارائه دهم.

دانلود کتاب آموزش کار با نرم افزار Recovery My Files

همچنین بخوانید:   افزایش قدرت وای فای (WiFi) در ویندوز بدون هیچ نرم افزار و یا ابزار جانبی

سوال:

فایل های من پاک شده؛ فلش خودم رو اشتباهی فرمت کردم و همه اطلاعات پریده؛ درایور کامپیوترم رو به اشتباه فرمت کردم و کل اطلاعاتم از دست رفت و … چی کار کنم؟! این فایل ها قابلیت بازگردانی رو دارند؟

جواب:

اطلاعات بر روی هارد شما به‌صورت بلوک‌های داده‌ای ذخیره می‌شوند. در این بلوک‌های داده‌ای اطلاعات شما برای مثال، یک فایل آهنگ یا ویدیو به‌صورت پشت سر هم نیست! بلکه تکه تکه و در چند بلوک داده ذخیره شده و ممکن است این بلوک‌ها یک جا هم نباشند و با فاصله از هم باشند و وقتی شما برای همین مثال یک فایل آهنگ را از پوشه‌ای پاک می‌کنید، در لیست داده‌های هارد که Index شده (فهرست بندی شده) توسط هارد هست اسم فایل از پوشه‌ی مربوطه و آدرس داده‌های آن پاک می‌شود، ولی داده‌ها همچنان بر روی هارد شما وجود دارد! ولی این وجود داشتن به شرایطی بستگی دارد! وقتی اسم فایل از Index هارد شما پاک می‌شود، هارد مجوز ریختن اطلاعات دیگر بر رو روی آن قسمت از هارد را دارد! پس اگه فایلی را از هارد پاک کردید یا داریوی را فرمت کردید و می‌خواهید فایل‌های آن را سالم ریکاوری کنید، به هیچ وجه بر روی آن چیزی ذخیره نکنید! چون باعث می‌شود به آن بلوک داده‌ای، داده‌ای دیگر ذخیره گردد و دیگر آن فایل مورد نظر شما به صورت کامل قابل ریکاوری و بازیابی نبوده و فایل خراب (Damaged) شود. پس اگر به آن قسمت از هارد دست نزدید شانس بازیابی آن فایل‌ها بالا می‌رود.

همچنین بخوانید:   حل مشکل Write Protected از فلش درایوها و یا سایر حافظه‌ها

سوال:

چه فرقی بین ریکاوری توسط نرم‌افزار و ریکاوری توسط سخت‌افزار در بیرون وجود دارد؟

جواب:

صادقانه اگر بخواهید بدانید هیچ فرقی در اصل آن وجود ندارد! بیرون هم که به اسم سخت‌افزاری این کار انجام می‌شود اکثرا به صورت نرم‌افزاری و با چند نرم‌افزار مختلف تست می‌کنند و با چند سری الگوریتم مختلف و برای همین شانس بازیابی اطلاعات بیشتر می‌شود که خود شما هم می‌توانید از این روش در خانه استفاده نمایید. روش‌های سخت‌افزاری بازیابی اطلاعات هارد هم در گوگل و بخش ویدیوهای آن موجود هست می‌توانید مشاهده نمایید.

سوال:

چه برنامه‌ها و نرم‌افزارهایی برای بازیابی اطلاعات مناسب هستند؟

جواب:

ما سه نرم‌افزار Recovery My Files، Recuva و Active File Recovery را فقط پیشنهاد می‌کنیم. سایر نرم‌افزارها مشابه این‌ها هستند ولی اینها سالهاست که جواب داده‌اند. اگر این‌ها جواب نداد دو نرم‌افزار دیگر هم هستند که می‌توانید اینها را هم بررسی نمایید: GetData Back و یا O&O DiskRecovery

در مورد فلش‌ها و گوشی‌ها و موارد دیگر هم همینطور هست. ولی چون ایندکس آنها (از ایندکس منظور جایی هست که اطلاعات همه پوشه‌ها و فایل‌ها و در کل مشخصات آن‌ها در آنجا ذخیره می‌شوند) محدود و دارای الگوریتم‌های خاصی هست شانس بازگشت کمی کمتر از هارد دیسک‌ها هست.

در صورت وجود سوالات دیگر در دیدگاه‌های همین بخش مطرح نمایید تا جواب داده شود و به متن فوق اضافه گردد.

توجه نمایید این مطلب از جایی کپی نشده و همه را نویسنده در همین سایت نوشته است. در صورت کپی و استفاده حتما لینک به سایت رعایت شده و نام نویسنده ذکر گردد.

نوشته‌های مرتبط

29 دیدگاه برای “بازیابی اطلاعات از دست رفته یا همان Recovery فایل‌ها”

  1. حمید

    سلام .یه سری فایلهای مهم از هارد اکسترنال من یهویی غیب شد با recuva زدم همون لحظه برگردونم ولی یهو ترسیدم خرابکاری کنم پشیمون شدم قطعش کردم بعد هارد و بردم ریکاوری تخصصی و میگه برگشته ولی فایلها مخروبه ایا همون ریکاوی ناقص که کردم باعث شده

    1. سلام. این ریکاوری‌های تخصصی هم از همین برنامه‌ی شما استفاده می‌کنن و شما پول اضافی دادید!
      نه شما میلیون بار هم هارد رو ریکاوری کنید هیچ مشکلی توی اون به وجود نمیاد. باز همین مطلب رو مطالعه کنید به این سوالات جواب داده شده…

      1. حمید

        الان چند جا فرستادم هارد و و گفتن نمیتونن ریکاوری کنن در حالی که بعد اینکه پوشه پاک شد دیگه داخل هارد چیزی نریختم و فرستادم ریکاوری ولی شرکتهای تهران هم ه فرستادم گفتن بر نمیگرده شاید روی اون دوباره برنامه نویسی شده و یکی از شرکتها پوشه ها رو برگردونده بود و عکس فرستاد و گفتن فایلها مخروبه و قابل درست شدن نیست

        1. خب این یعنی هارد شما سخت‌افزاری خراب شده و نرم‌افزار و سخت‌افزاری هم قابل ریکاوری نیست! یا شوک وارد شده که منجر به مشکل سخت‌افزاری شده…

          من شرکتی ندیدم که واقعا سخت‌افزاری این کار رو بکنه چون یکی دو بار این مشکل برای من پیش اومده و زیاد کارم به ریکاوری‌ها نخورده…

  2. رضا

    ریکاوری توسط نرم‌افزار و ریکاوری توسط سخت‌افزار فرق میکنه
    ریکاوری توسط سخت افزار بسیار قوی تر هستش چون از الگوریتیم پیچیده تری استفاده میکنه !
    بنده تجربه داشتم عرض کردم !

    1. بله با این حرفها خیلی از کاربران ساده‌ی کامپیوتر پول به جیب زدن… بله شما تجربه داشتید ولی رشته شما که علوم کامپیوتر بوده و گرافیک، زیاد وارد این بحث‌ها به صورت آکادمیک نشدید! من نرم‌افزار بوده رشته‌ی تحصیلیم و کلی واحد برای همین ذخیره‌سازی و موارد مربوط به اون گذروندم و الان شاید بالای ۲۰ سال هست تجربه‌ی عملی با کامیپیوتر و انواع اون رو دارم که اینجا مطلب می‌نویسم… شما اگه توی تهران به جز یکی دو تا مرکز معتبر که واقعا سخت‌افزاری کار می‌کنن، مراکز دیگه‌ای رو می‌شناسید که واقعا بذارن شما پشت سیستمشون برید و ببینید که سخت‌افزاری نیست و از همین برنامه اکتیور ریکاوری استفاده می‌کنن خوشحال می‌شم معرفی کنید تا من هم به اونهایی که می‌پرسن معرفی کنم! چون حتی پاساژ تهران و ایران هم من رفتم و تا دیدن خیلی سوال می‌پرسم گفتن نه لازم نیست سخت‌افزار گرون قیمت رو داشته باشیم و با یه سری تنظیمات خاص روی برنامه‌های ریکاوری ما بیشتر فایل‌ها رو ریکاوری می‌کنیم!
      شما می‌دونید قیمت این دستگاه‌های ریکاوری چند هست؟

      الگوریتم؟ 😐 😐 😐 می‌شه چند تا تفاوت الگوریتم پیچیده‌ی اونها رو اینجا برای ما بگید تا یاد بگیریم؟

پیام بگذارید